• Vystúpenia

          •      Vo februári sme si pripomenuli Deň zaľúbených trochu netradičným spôsobom. Navštívili sme našich starkých v Klube dôchodcov (20.02.) a v Centre sociálnych služieb Horný Turiec (21.02.). Niektorí žiaci 4., 3. a 2. ročníka vystúpili s programom, ktorý pozostával z recitácie poézie, prózy, z hudobných skladieb určených pre flautu a z moderného tančeka. Obidvom zariadeniam srdečne ĎAKUJEME za milé prijatie a možnosť vystúpiť. Stretnutia obohatili a spestrili chvíle všetkým a zanechali v nás pekné zážitky.

                 Rada by som sa poďakovala triednym pani učiteľkám – B. Svitačovej, M. Vríčanovej a J. Sitárovej, ako aj pani B. Kočišovej (ZUŠ) za prípravu žiakov a spoluprácu pri organizovaní programu. V neposlednom rade patrí vrelá vďaka našim pani asistentkám – pani A. Zelenákovej a R. Chylovej za prípravu darčekov pre seniorov.

               

             

          • Učenie o bylinkách a ochutnávka čajov

          • Štyria žiaci Kolégia Zelenej školy zo 6. ročníka: Tamarka, Vanesska, Alex a Marco si pripravili stručnú prezentáciu o 10 bylinkách našej školskej špirály, pričom sa zamerali hlavne na ich liečivé účinky. Prezentujú ju postupne vo všetkých triedach 1. stupňa. Súčasťou prezentácie je ochutnávka 3 bylinných čajov: medovka, mäta a šalvia (tie sme stihli nasušiť) + ovoniavanie levandule. Na záver spravili poznávací kvíz: rozpoznaj bylinku podľa obrázku.

          • Výroba fašiangových masiek

          • Dňa 17. 2. 2023 sa žiaci ŠA triedy a žiaci A. Mäsiarová, Š. Sýkora, N. Ngujenová zúčastnili aktivity v CSS Horný Turiec Turčianske Teplice. Pani terapeutky nám pripravili materiál na výrobu masiek, ktoré sme vyrábali aj s klientami CSS. Čakalo nás aj malé pohostenie. Po práci si žiaci zasúťažili v hode loptičiek na terč. Za odmenu každý žiak dostal pero.   Všetkým sa táto akcia veľmi páčila a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Veľmi pekne ďakujeme. 

          • 2% z DANE

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

            AKO POSTUPOVAŤ ?

            1. Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

            • Do 15.2.2023 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň
            • Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane
            • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            • Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane / predvyplnené pod textom v odkaze/.
            • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2023 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            2. Podávate si daňové priznanie sami?

            • Riadne vyplňte daňové priznanie.
            • Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 €.
            • V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). 
            • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2023) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            3. Postup pre právnické osoby

            • Riadne vyplňte daňové priznanie.
            • Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 €).
            • V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). 
            • Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.
            • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.
          • Sopky a seizmografy (5. ročník)

          • iPiataci v rámci geografie vyrobili vlastné sopky, využili napr. papier, cesto, ale aj sádru. Na ďalšej hodine ich potom odpálili. Pri téme zemetrasenia si vyrobili jednoduchý seizmograf.

             

          • Sviatok Valentína

          • 14.02.2023 sme si spolu s deťmi pripomenuli sviatok Valentína .Deti si navzájom vymenili úlohy.  Chlapci sa vžili do roly dievčat a skúsili si obliekanie bábik. Dievčatá si vyskúšali chlapčenské športy- driblovali s loptou. Chlapci sa pokúšali roztočiť obruče .Zmiešané družstvá sa zahrali na Popolušky a triedili na čas tri druhy strukovín. O zábavu a dobrú náladu bolo postarané.Skonštatovali, že ani ženy, ani muži to nemajú ľahké.

          • KARNEVAL 2023

          • Obdobie fašiang oslávili žiaci 1. až 4. ročníka v tomto roku tradične - karnevalom. Celý deň 10. február (piatok) sa niesol v znamení masiek a dobrej nálady, ktorú umocňovala aj pestrá výzdoba pripravená zamestnancami našej školy.  Karnevalový program obsahoval promenádu v maskách každého ročníka, súťaživé hry – jednotlivo za triedu i vo dvojiciach. Počas prestávky sa žiaci občerstvili koláčom a čajom, ktoré zabezpečila Rada rodičov školy. Žiaci si zatancovali na detské a moderné pesničky, vyskúšali si aj valčík. Po obede nasledovalo vyhodnotenie najkrajšej masky za každú triedu. Víťazi dostali odmeny – puzzle, autíčko, ceruzky, pastelky a lízanky. V závere sme si spoločne zatancovali a ochutnali sladkú odmenu (cukríky).

          • Mixmaratón - 2.kolo

          • Dňa 2. 2. 2023 sme sa zúčastnili 2. kola v mixmaratóne. Keďže v termíne 2. kola súťaže už tradične máva Gymnázium Mikuláša Galandu Deň otvorených dverí, spája sa s touto súťažou aj tento deň v zmysle, že medzi jednotlivými časťami športového kola súťažiaci môžu nazbierať bonusové body a to tak, že na 5 stanovištiach plnia ešte úlohy pripravené pre hostí i súťažiacich. Úlohy boli zamerané na vedomosti v jednotlivých predmetoch podľa stanovíšť: 

            1. stanovište pre predmety SJL - OBN 

            2. stanovište pre predmety MAT - INF - FYZ 

            3. stanovište pre predmety DEJ - GEO 

            4. stanovište pre predmety CHE - BIO 

            5. stanovište pre cudzie jazyky - ANJ - RUJ - NEJ 

            Na každom zo stanovíšť mohli tímy získať 10 bonusových bodov, čiže ak stihli prejsť všetky stanovištia, mohli získať až 50 bonusových bodov.Počet takto získaných bodov sa zarátal do celkového počtu bodov v športovom kole. Za nás boli súťažiť: Zaťko M., Šarlinová A., Šarlina Š., Bodorovská T. a Šebeková M.. Toto kolo nám vôbec nevyšlo. V športovom kole sme nemali šťastie, pričom jednou z disciplín bol plank. Súťažil Zaťko M. a vydržal v planku 7 minút, čo je obdivuhodné a vynikajúce, ale víťaz vydržal 10 minút. Naši súťažiaci nemali šťastie ani v ostatných stanovištiach. Získali iba 50 bodov, čo ich posunulo na posledné miesto. V apríli bude ešte posledné kolo a určite zabojujeme o vyššie miesto. 

          • OK v stolnom tenise

          • 26.1. sa žiaci a žiačky zúčastnili okresného kola v stolnom tenise. Turnaj družstiev sa hral v hale stolného tenisu. Nakoniec prišli dve družstvá žiakov aj žiačok. V oboch kategóriách sa hrala jedna štvorhra a šesť dvojhier. Naši žiaci - Roba T., Bagceci D., Zaťko M. a Šarlina Š. hrali so Školskou Turčianske Teplice vyrovnané stretnutie. Za Teplice hrali trénovaní hráči, ale držali sme s nimi krok. Prehrali sme síce 5 : 2, ale chlapci hrali výborne. Skončili sme na druhom mieste. Gratulujem a chválim za super výkon. V kategórii žiačky boli za našu školu hrať - Kopecká N., Keliarová E., Keliarová R. a Lacková D. Dievčatá tiež držali krok s Tepličankami, ale prehrali 6 : 1, keď jeden bod získala jedným víťazstvom Kopecká N. Naše dievčatá skončili na druhom mieste. Gratulujeme. 

          • Mixmaratón - 1- kolo

          • Dňa 1.12. sa jedno družstvo našej školy zúčastnilo súťaže o najbystrejšiu mládež. Súťaž je určená pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl. Jej cieľom bolo zmerať si sily a vedomosti v oblasti slovenského jazyka a literatúry, anglického jazyka, všeobecného prehľadu o Európskej únii a športových súťaží. Nás boli reprezentovať: Bagceci D., Roba T., Šarlinová A., Bodorovská T. a Zaťko M. 1. kolo bolo vedomostné a naši žiaci získali 70 bodov, čo im stačilo na pekné tretie miesto. Na druhom mieste sa umiestnila Školská 2 so 72 bodmi a na prvom mieste skončila ZŠ Hurbanova so ziskom 79 bodov. Gratulujeme našim súťažiacim a prajeme im ešte veľa zdaru v ďalších kolách. 

          • Návšteva predškolákov v 1.triede

          • Dňa 25.1. zavítali do prvej triedy predškoláci.Oboznámili sa s prostredím,prácou na interaktívnej tabuli kde vyhľadávali písmenká, skupinovou prácou kde spájali obrázky so začiatočnými písmenami a nakoniec prezentovali svoje výsledky.Medzi prvákmi sa im páčilo a už sa tešia na školu a spolužiakov.

          • Návšteva žiakov 1. stupňa v MŠ

          • V piatok 20.1.žiaci 1.stupňa vystúpili s  dramatizáciami,piesňami a básňami pred  svojimi mladšími kamarátmi v MŠ. Vystúpenie sa deťom páčilo,v spätnej väzbe aktívne získané poznatky prezentovali. Za odmenu zaspievali svojim starším kamarátom a všetci sa tešíme na ďalšie stretnutie..

          • Oznam o zapojení do súťaže

          • Oznam

            Poprosím rodičov, žiakov, zamestnancov školy a priateľov školy, aby zahlasovali za fotografiu našej školy - ŠA triedy na stránke www.talentagent.sk. Súťaž sa volá Zima na škole. Veľmi pekne ďakujeme.

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia!

            oznamujeme Vám, že z dôvodu pretrvávania respiračných ochorení, bude vo štvrtok, 22.12.2022, udelené riaditeľkou školy riaditeľské voľno žiakom ZŠ Horná Štubňa. V tento deň nie je v prevádzke ani ŠKD a ŠJ.

            Ďakujeme za pochopenie!

            Od 23.12.2022 začínajú  žiakom vianočné  prázdniny, ktoré trvajú do 7.1.2023. Žiaci nastupujú do školy na prezenčné vyučovanie dňa  9. 1. 2023 (pondelok).

          • OZNAM

          • Dňa 13. decembra 2022 nebude v prevádzke poobedná ŠKD ani školská jedáleň z dôvodu prerušenia distribúcie elektrickej energie. Vyučovanie na 1. aj 2. stupni bude končiť 4. vyučovacou hodinou t. j o 11:25 hod. Ďakujeme za pochopenie.

          • Mikulášska besiedka

          • 6.12. na 1. stupeň zavítal Mikuláš. Každá trieda si pre Mikuláša pripravila svoj program. Vypočul si krásne básničky a piesne, jeho pomocníci čerti pomaľovali deťom červené líčka na čierno. Pekný program bol ocenený balíčkami, z ktorých mali deti veľkú radosť.


          • 22 kusov krabičiek a miliónkrát viac radosti

          • Vďaka zapojeniu žiakov a ich rodičov nastal takýto zázrak, ktorý ukázal, že žiaci ZŠ Horná Štubňa  majú srdcia na správnom mieste! Naše pani asistentky a pani učiteľky pomohli s balením, plnením a prenášaním krabičiek, vďaka čomu nám to odsýpalo jedna radosť. 

            Ešte raz ďakujeme za krásnu účasť, podporu, darčeky, ale najmä za empatiu a solidaritu, ktorú ste prejavili pri tejto zbierke. 

          • Poďakovanie

          • Základná škola Horná Štubňa ďakuje rodičom /pani S. Schmidtovej, p. M. Harkabuzovej, p. M. Bolčíkovej a p. A. Švancarovej /  za zabezpečenie a výzdobu  stromčekov, ktoré zdobia a tešia našich žiakov v obidvoch pavilónoch.  Ďakujeme! 

          • KOĽKO LÁSKY sa zmestí do krabice od topánok?

          • Poďme spoločne ukázať, ako veľmi nám záleží na ľuďoch okolo nás a vyčarujme spoločne zázračné Vianoce aspoň jednému starkému/starkej. Už sa nám raz podarilo zaplniť auto krabicami plných radosti. :-)

            Čo je Tvojou úlohou?

            Prines do 06.12.2022 /zborovňa 2. stupeň/ niečo z nižšie uvedeného zoznamu a staň sa tak darcom úžasných Vianoc pre niekoho, kto to potrebuje.

            A čo potom? Zozbierané veci rozdelíme do krabičiek pre seniorov, ktorí v domovoch potrebujú cítiť kúsok rodiny a tepla domova, ktoré sa nám s vašou pomocou podarí preniesť až k nim.

            Nebojte sa, akákoľvek maličkosť, ktorú prinesiete, má potenciál stokrát viac potešiť niekoho už len tým, že naňho myslíte.

            DÔLEŽITÉ! Prosíme dodržať pokyny v plagátiku i v priloženom linku. Rozmer krabičky by mal byť cca 20x33x13cm ( štandardná krabica), osobitne zabalený vrch a spodok do baliaceho papiera, aby sa krabička dala otvárať!

            ĎAKUJEME! 

      • Zvonenie

      •  
        • 1. hodina              8:00 -   8:45
        • 2. hodina              8:50 -   9:35
        • 3. hodina              9:50 - 10:35
        • 4. hodina            10:40 - 11:25
        • obedná prestávka
        • 5. hodina            11:55 - 12:40
        • 6. hodina            12:45 - 13:30
        • 7. hodina            13:35 - 14:20  
             
         
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje